Stii care iti sunt prioritatile?

1 Flares Filament.io 1 Flares ×

Salut.
Imi pare bine ca te regasesc. Azi am sa iti spun despre CEVA.

AZI mi-am dat seama ca de 3 saptamani sunt prins in foarte multe activitati. Prins in responsabilitatea serviciului, bucuria familiei, satisfactia reusitei unor proiecte.Toate acestea mi-au cam stors bateriile.

Si am facut o usoara retrospectiva a actiunilor “nasoale “ (ca proaste suna academic) pe care le-am efectuat in ultimele 3 saptamani. Cel mai frumos a fost ca mi-am dat seama AZI si nu peste cateva zile. Nu am timp sa vorbesc de regrete ca nu am descoperit mai repede, asa ca voi merge mai departe.

Stai sa vezi ce vreau sa zic. Azi m-am trezit si m-a fulgerat… aaa, nu m-a fulgerat la propriu, dar mi-a trecut un gand asa prin cap, cam de la creierul mic pana spre tample, ca trebuie sa fac CEVA ce nu am facut ieri. Imi zic hai sa sun o prietena de pe platforma sa vad ce face.

Cand deschid platforma aflu numarul ei de telefon foarte repede si sun. Stii tu la inceput faza aia oficiala, si apoi ne dam pe breazda, la povesti si la activitati si bucurii pe care le avem. Era prima data cand ne auzeam vocile dar parca ne stiam de-o viata, in care vorbeam cel putin de 2 ori pe zi.

Azi am grija de persoane dragi mie.
Dupa ce termin, zic sa deschid mailul de la birou , dar hai sa mai fac ceva, sa iau legatura cu designerul care imi face un logo, ca azi am cateva idei faine. Pun ideiile si comenturile pe imagini si le trimit pentru a fi modificate. Lasa ca vorbim mai taziu, poate pana atunci imi vin mai multe ideii, imi zic.

Dupa asta, imi soptesc asa usor : gata acu e momentul sa citesc mailurile, dar inainte sa dau drumul la mail apare ghinionul sub forma de beep, de la telefoanele astea ieftine fara butoane, ca te anunta cand cineva vrea ceva cu facebook tau .

Intru pe un filmulet motivational cald de la cuptor, misto de altfel, asa ca il vad pe diagonala repede. Da, te-ai prins ca a doua oara cand l-am vazut a fost inceputul viitorului. Se spunea in film de cateva lucruri cum ar fi ordinea pe birou.

In timpul asta vad ca pe biroul meu zac imprastiate sub o absoluta forma organizata cateva hartii si dosar , rad cand pleaca taifunul de pe birou si in acel moment apare revelatia . Ce ar fi daca tot ascult video sa fac si ordine.

Filmul a durat aproximativ 14 minute, curatenia pe birou doar 5minute. ( deci nu era asa dezastru) Incepeam sa ma simt mai bine. Erau activitati care nu le facusem ieri si azi mi-am propus doar una.

Si daca tot am simtit ca sunt idiot, (idiot = om cu idei ) zic asa cum ar fi daca in fiecare zi, as face ceva diferit ? sau daca nu fac ceva diferit macar sa fac lucrurile diferit. Si de aici m-am dezlantuit.

Il sun pe un prieten si zic Accepti o provocare! iti platesc dublu (inconstientule ai putea spune, toata lumea vrea reduceri tu platesti dublu ) daca pana saptamana viitoare nu iti dau materialele.

Hopa ! cand a realizat ce am zis , am simtit pedeapsa, adica cum eu in loc sa petrec de banii respectiv eu ii dau ca nu imi fac treaba, Pardon Pasiunea mea .

Am realizat ca defapt in asta 3 saptamani lucram doar pentru altii, doar mi-am pus sarcinile proiectelor si a serviciului asteptand ca o sa fac un bum si le rezolv, si am vazut ce frumos s-a instalat amanarea in viata mea, si atunci am inceput sa planific.

Ma tot plangeam ca un ou (a se citi bou) ca nu am timp, ca am mult de lucru, ca … ziceti cate motive sa facem combinatii din ele. Si in tot acest timp am pierdut.( Nu spun cate si cum ca o sa pun un link catre un articol ).Eram producatorul perfect de scuze si motivuri.

Iar de aici e simplu deja eram in postura de a munci pentru mine (tine) si pentru ceea ce este important pentru mine (tine) E atat de simplu
Acum la final , probabil stii ca eu nu dau sfaturi, doar pareri personale. Am facut-o o sinteza a principalelor idei pentru productivitate:

1. NU te lasa interupt. Fii atent la dialogul interior si noteaza-l .
2. Prioritizeaza . Apuca-te de treaba.
3. Daca amani , fa-o maxim de doua ori, sau a treia sa fie forta majora . ATAT cu amanarea .
4. Provoaca-te !
5. Planifica !
6. Treci la treaba mai diferit decat ieri !
7. Surprinde-te !
8. Fii consecvent si imbunatatesteti activitatile si comportamentele !
9. Reia procesul!

PS : Inainte de a dezvolta din prisma propriilor tale experinte acest subiect cat si parerilor tale, de care as fi onorat si incantat sa le aud, vad, am marea rugaminte de a mai citi doar ce este scris cu bold in tot articolul, inca o data !

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 Flares Facebook 1 Google+ 0 LinkedIn 0 Twitter 0 Email -- Filament.io 1 Flares ×